DPB upozorňuje cestujúcich na falošné výzvy na uhradenie pohľadávok

23.02.2012 Bratislava

Bratislava 23. februára (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje cestujúcu verejnosť na falošné výzvy na uhradenie pohľadávok. DPB v tejto veci okamžite konal a podal trestné oznámenie. Informovala o tom dnes hovorkyňa podniku Agáta Staneková.

Výzvy na uhradenie pohľadávok boli na základe dostupných informácií doručené niektorým cestujúcim v posledných dňoch. V predmetných listoch odosielateľ, ktorý uvádza chybnú adresu DPB, vyzýva cestujúcich na uhradenie pokuty za cestovanie bez platného cestovného lístka na konkrétnej linke.

\"Vo výzve je zároveň uvedené číslo účtu, na ktoré má cestujúci uhradiť sumu vo výške 50 eur. DPB však takýmto číslom účtu nedisponuje a ani nikdy cestujúcich takouto formou nevyzýva na uhradenie pohľadávok, ale vymáha ich prostredníctvom advokátskej kancelárie,\" zdôraznila Staneková s tým, že DPB po získaní tejto informácie situáciu okamžite preveril a dnes podal v tejto veci trestné oznámenie.

\"Vyzývame preto cestujúcich, ktorí dostali takýto list, aby to bezodkladne nahlásili na doplatkovej pokladni DPB na adrese Olejkárska 1 v Bratislave alebo poslali mailom na adresu vnutorna.kontrola@dpb.sk a ots@dpb.sk.,\" uviedla Staneková.
 

Vyberte región